logo

Gomba oltóanyagok

CSIPERKEGOMBA CSÍRA

[AGARICUS BISPORUS]

CSÍRÁZZA BE AZ ÖN ÁLTAL ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOT!

A gomba oltóanyag (más néven gombacsíra, de tévesen gombaspórának is szoktak hívni) gabonaszemekre futtatott gombafonalat, mycéliumot tartalmaz, mellyel az Ön által beszerzett és előkészített alapanyagot olthatja be. A megrendelt gombacsíra mellé részletes útmutatót is mellékelünk. Gomba oltóanyaggal előzetes megrendelés után tudjuk kiszolgálni telephelyünkön, de posai utánvéttel is rendelhet. Kevesen tudják, hogy a közismert laskagombán kívül még számos laskagomba faj létezik. A legismertebbek ezek közül:

Ára: 2.800 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Űrtartalma:
5 l

Tömeg:
2,8 kg

Eltarthatóság:
Hűtőszekrényben 1 hónapig

Csiperkegomba csíra (oltóanyag)

A csiperkegomba hazánk legismertebb és legkedveltebb gombafajtája. Termesztése pincékben történik. Alapanyaga a hőkezelt, majd gombacsírával beoltott komposzt (szalma, ló-, csirketrágya keveréke). A csiperkegomba ipari termesztésekor három vagy négy termő-hullámot várnak ki a termesztők. A termés mennyisége hullámonként változó.

Az általunk forgalmazott csírával, melynek súlya kb. 2,8 kg kb. 7-10 db 35 l-es komposzt zsákot lehet becsírázni (előkészített komposzt összetételétől, minőségétől függően). A terméshozam az alapanyag minőségétől a termesztőhelyiség ideális voltától (páratartalom, hőmérséklet) és a termesztés alatti gondosságtól függ! Ideális termesztési körülmények és jó minőségű alapanyag esetén a várható terméshozam 20-35 kg friss gomba alapanyag mázsánként.

Csiperkegomba csírát kétféleképpen vásárolhat:

  1. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után.
  2. Postai utánvéttel történő rendelés. A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: gombajo@gombajo.hu

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?