logo

Bemutatkozunk

A Champex Kft. 1990-ben kezdte meg működését, melynek fő tevékenységi köre a csiperkegomba termesztés volt. A cég elnevezése a champignon-gomba és export szóösszetételből alakult ki.
A vállalkozás először belföldön forgalmazott gombát, majd a partneri kapcsolatok bővülésével lehetőségünk nyílt Németországba és Svájcba is exportálni nagy mennyiségben, különböző kiszerelésben csiperke, laska és shii-take gombát. A cég 1996-ban beindította Válon Magyarország első zöldség-gyümölcs liofilizáló üzemét, melyet külföldi piacokra szállított.
2003-tól a cég az ipari termesztésű csiperke, laska és shii-take termesztéssel felhagyott és kis kiszerelésű egzotikus gombák termesztéséhez szükséges alapanyag gyártásával, termesztésével kezdett el kísérletezni, foglalkozni. Ezt a tevékenységi kört kibővítve 2006-tól, alkalmazkodva a megváltozott piaci helyzethez, cégünk nagy kihívása és célkitűzése az lett, hogy a különböző gombafajtákat otthoni, háztáji termesztésre fejlesszük ki vevőinknek. Így a gombák növekedésének nyomon követése mellett friss, adalékanyag nélküli terméket fogyaszthatnak otthon a gombákat kedvelők. Kereskedelmi tevékenységeink 2009-re kibővültek gombatermesztéshez szükséges termőblokkok, termőzsákok gyártásával, forgalmazásával, melyet átszőtt, termesztésre kész formában kínálunk vevőink részére.

Fő tevékenységeink

  • Otthon termeszthető gombakultúrák értékesítése úgy, mint: Fehér és barnakalapú csiperkegomba termődoboz, laskagomba termődoboz, ipari kiszerelésű III. fázisú csiperke gombakomposzt, valamint süngomba,- pecsétviaszgomba-, shii-take termőblokk értékesítés.
  • Kerti gombakultúrák értékesítése (csiperke, laska, shii-take, sün, pecsétviasz)
  • Gombacsírák forgalmazása (laska, shii-take, sün, pecsétviasz, és egyéb gombák).
  • Alapanyag forgalmazás (pl: szalmabrikett, gombatakaró föld, átszövetett III. fázisú csiperkegomba komposzt).
  • Tartósított termékeink zömét szárított gombaszárítmányként értékesítjük. Termékeket budapesti váli telephelyünkön állítjuk elő, ahol a mezőgazdaság komplexitására törekedve állattenyésztéssel (őshonos mezőhegyesi félvér, racka juh, mangalica disznó), bio-növénytermesztéssel, és mezőgazdálkodással foglalkozunk.

Champex Kft. telephelye:
1222. Budapest, Dévény u. 42-44.
Tel/Fax: 06 1 226 7200
E-mail: [email protected]

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?