logo

Orvosbiológiai gombák

Bio Süngomba por

[Hericium erinaceus]

A süngombát nevezik még oroszlánsörény gombának, pom-pom blanc-nak, jégcsapgombának. A változatos névválasztás oka a gomba külalakja. A süngomba ökölnyi nagyságú melyet kívülről apró csapok borítanak. A gomba színe sárgásfehér. Ismertségét kiváló ízén túl gyógyhatásának köszönheti.
Ára: 7.540 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termesztett és szárított

Összetétel:
100%-ban liofilizált süngomba port tartalmaz adalékanyag nélkül

Töltőtömeg:
60 g

Kiszerelés:
Barna porüveg

Ajánlott fogyasztása:
2 g. Naponta 2 x 1 mokkáskanál (1 g) ételhez keverve

Minőségét megőrzi:
A csomagoláson feltüntetett időpontig

Gombaporaink minőségének garanciája, hogy a gomba alapanyagát saját bio minősítésű földjeinken termesztjük, majd a gombatermesztés, feldolgozás és szárítás (liofilizálás) is itt valósul meg a váli Mária Anna pusztán található gazdaságunkban.
Ökológiai gombatermesztésünket a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi.
                                                                                                            
Gombaporaink 100 %-ban csak gombaőrleményt tartalmaznak, adalékanyagot nem!
Kíméletes fagyasztva szárítási eljárásunknak (liofilizálás) köszönhetően az értékes tápanyagok és biológiailag aktív komponensek lebomlás nélkül a gombaporban maradnak.

A legmagasabb minőséget a liofilizálással érjük el:
A ma ismert legkíméletesebb szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás. Az eljárás során a gombában lévő víz vákuum alatt megfagy, majd szublimálással távozik. Ez azt jelenti, hogy a jég a szilárd halmazállapotból, a folyékony halmazállapotot átugorva rögtön gőzzé válik. Liofilizálás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, az eljárás fizikai folyamatokra épül. A végeredmény tehát 100%-ban természetes anyag, melyből csak a víz került elvonásra, az abban oldott íz és illatanyagok, fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok, viszont teljes mértékben a gombában maradnak, mindezt sejt és szövetkárosodás nélkül! A végeredmény tehát a végtermék beltartalmi értékei, mikrobiológiai tisztasága miatt a ma ismert legmagasabb minőséget képviseli. Ezen tulajdonságok miatt a liofilizálást elsősorban a gyógyszeripar alkalmazza, de liofilizált élelmiszerek jelentik az űrhajósoknak táplálékát is.

Felhívjuk figyelmét, hogy:
a készítmény 3 évnél fiatalabb gyermekeknek nem javallott
gyermekek elől védett helyen tartsa
ne lépje túl az ajánlott adagot
felnyitást követően 3 hónapon belül felhasználandó
fogyasztása nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést
fogyasztása nem pótolja a változatos étkezést
tárolja száraz hűvös helyen

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: gombajo@gombajo.hu

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?