logo

Alapanyagok

Hőkezelt szalma

Az általunk értékesített szalmabrikett magyar szalmából készült, melyet Magyarországon gyártottak.
Ára: 1.400 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Tömeg:
1,8 kg

A megvásárolt hőkezelt szalmát önmagában, más alapanyagokkal keverve vagy különböző magvakkal dúsítva (a kiválasztott gombafaj igényeinek megfelelően) lehet felhasználni. A hőkezelt szalmát forró vízzel kell feláztatni. Visszahülést követően lehet becsírázni olyan gombafaj csírájával, mely szalmán terem vagy azt kedveli (részletesebb információk az adott gomba oltóanyagának útmutatójában). Minden gomba alapanyag igénye más, így az otthoni alapanyag elkészítését kísérletező kedvűeknek, vagy szakismerettel rendelkezőknek ajánljuk.

Az általunk forgalmazott hőkezelt szalma különböző gombák alapanyagaként használható. Így például hazánk egyik legkedveltebb gombafajának a laskagombának alapanyagaként, de érdemes kipróbálni tintagomba termesztésénél is. A témával kapcsolatban bővebb információkat talál gombacsíra vásárlásához mellékelt útmutatóban, melyben kitérünk az adott faj alapanyagának előállítására is.

A hőkezelt szalma gyártás folyamán kiemelt figyelmet kap, hogy kizárólag tiszta, egészséges, pormentesített és fertőzésmentes friss szalma kerüljön felhasználása hiszen csak ilyen alapanyag alkalmas gomba termesztésére. Az általunk értékesített hőkezelt szalma brikettálás során hőkezelésen esik keresztül, majd ezt követően egy gépsor a brikettált szalmát újra apró darabokra tépi szét, hogy azt könnyebb legyen felhasználni. A fenti folyamat teszi alkalmassá az általunk kínált hőkezelt szalmát gombatermesztésre.
LETÖLTÉSEK

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?