logo

Alapanyagok

Takaróföld

Takaróföld vásárlását azoknak ajánljuk, kik maguk szeretnék gombakomposztjukat elkészíteni, azt gombacsírával becsírázni (beoltani).
Ára: 500 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Űrtartalma:
2 l

Vannak olyan gombafajok, melyeknek termesztéséhez szükségünk van takaróföldre. A megnedvesített takaróföldet gombafonál (mycélium) által átszőtt gombakomposzt tetejére kell szórni. A gombafonál átszövi a takaróföldet, majd annak felszínén besodródik (becsomósodik), megindul a tűfejképződés. Ezekből a tűfejekből(csomókból) fejlődik ki a termőtest.

Az általunk forgalmazott takaróföld különböző gombák termesztésének elengedhetetlen alapanyaga. Így például a legismertebb gombánk termesztésénél a csiperkegombánál (divatosabb nevén sampinyon), de takaróföld szükséges a gyapjas tintagomba termesztéséhez is. Egy 10-15 kg-os (kb. 30 literes) termőzsák letermesztéséhez 6 liter takaróföldre van szükségünk.

A takaróföld egy természetes anyag mely 100%-ban tőzegbányában bányászott tőzeget tartalmaz. A tőzegből gombatermesztésre alkalmas takaróföld úgy lesz, ha annak pH-ját mészporral semleges értékre állítják be. A túl lúgos, vagy túl savas takaróföld gombatermesztésre nem alkalmas, így a kertészetekben kapható különböző virágföldek sem.

Árak:
  • 500,-Ft / 2 literes zacskó

  • 3.500,-Ft / 50 literes ipari zsák

LETÖLTÉSEK

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?