logo

Gomba oltóanyagok

TINTAGOMBA, GYAPJAS TINTAGOMBA

[COPRINUS COMATUS]

Csírázza be az Ön által előkészített alapanyagot!

A gomba oltóanyag (más néven gombacsíra, de tévesen gombaspórának is szoktak hívni) gabonaszemekre futtatott gombafonalat, mycéliumot tartalmaz, mellyel az Ön által beszerzett és előkészített alapanyagot olthatja be. A megrendelt gombacsíra mellé részletes útmutatót is mellékelünk. Gomba oltóanyaggal előzetes megrendelés után tudjuk kiszolgálni telephelyünkön, de posai utánvéttel is rendelhet.
Ára: 6.950 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Űrtartalma:
5 l

Tömeg:
2,8 kg

Eltarthatóság:
Hűtőszekrényben 1 hónapig

Gyapjas tintagomba csíra (oltóanyag)

A gyapjas tintagomba hazánk egyik gyakori vadon termő faja, mely áprilistól novemberig füves réteken, utak mentén, sőt még parkokban és művelt területeken is előfordul. Zamatos ízvilágának köszönheti, hogy számos kutató szakember és gombatermesztő kezdett termesztésével foglalkozni a hetvenes évek közepén. Termesztési módja a csiperkegombáéhoz igen hasonló. Különbség abban található, hogy a termőtestek kifejlődéséhez egy kevés fényre van szükség, valamint locsolásra érzékenyebb gombafaj. Nevét onnan kapta, hogy mikor a termőtest elöregszik, lemezei megfeketednek és végül tintaszerűen elfolyósodnak. Figyelemre méltó kutatási eredmények születtek a tintagomba kedvező élettani hatásaival kapcsolatban. Frissen fogyasztva kiváló de fagyasztva, szárítva is jól eltárolható.
 

Gyapjas tintagomba csíra csak esetenként (évi 1-2 alkalommal) érhető el, készleten állandó jelleggel nem tartjuk.

Amennyiben elérhető, kétféleképpen vásárolhat

Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Címünk: 1222 Budapest, Dévény u. 42-44. (Rézangyal Kft.-vel egy telephelyen). Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
Postai utánvéttel történő rendelés. A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).
LETÖLTÉSEK

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?