logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Csiperkegomba termőzsák

[Agaricus bisporus]

Csiperkegomba - Champignon - Agaricus bisporus

A csiperkegomba termőzsák átszövetett formában, termesztésre készen kerül átadásra. A zsákról várható termés mennyisége miatt a terméket családoknak, nagyobb tételben vásárolva kis és nagytermelőknek ajánljuk.
Ára: 3.890 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Tömeg:
12-15 kg

Első szüret:
20-40 nap

Termesztési hőmérséklet:
12-19 °C fok

Termőzsák élettartama:
kb. 2 hónap

Mérete:
kb. 40cm átmérőjü ovális kör alap. Magassága 15-20 cm

Csiperkegomba termőzsák

A csiperkegomba alapanyaga szalmából, csirketrágyából, valamint lótrágyából áll, melyet hőkezelés után sző át a belekevert gombacsíra. Vásárlóinknak már hőkezelt és gombacsírával beoltott III. fázisú átszövetett gombakomposztot értékesítjük, ezzel kiküszöbölvén az átszövetés alatt esetlegesen felmerülő problémákat. Az átszövetett csiperkegomba komposzt már stabil, egészséges, termesztésre kész, melyre csak a speciális gomba-takaróföldet kell rámorzsolni ahhoz, hogy 3-4 hét elteltével csiperkegomba teremjen rajta. A fehérkalapú csiperke mellett forgalmazzuk a soksk által zamatosabbnak tartott barnakalapú csiperke átszövetett komposztját is.

A mellékelt termesztési útmutató alapján letermesztett csiperkegomba termőzsák nemcsak érdekes, izgalmas kihívást és látványt nyújt termesztője számára hanem friss, adalékanyag nélküli, egészséges ételt is varázsol asztalára! A letermett gombakomposztot se dobja a szemétbe, mert az tápanyagokban gazdag kerti trágya.

 
Kedvezmények
1 - 5 zsák vásárlása esetén   3.890,-Ft/zsák - teljes ár
6 -10 zsák vásárlása esetén   3.770,-Ft/zsák - 3% kedvezmény
11 - 50 zsák vásárlása esetén   3.540,-Ft/zsák - 9% kedvezmény
51 zsák vásárlása esetén   3.345,-Ft/zsák - 14% kedvezmény
A fenti árak bruttó árak (27%-os áfával értendők)

Az árak a termesztési útmutatót, a termőzsákot és a termesztéshez szükséges takaróföldet is tartalmazzák!

A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:


1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! Termőzsákjaink átszövetését mi végezzük el azért, hogy az esetlegesen fellépő problémákat kiküszöbölhessük (pl. hőkezelési hiba). Vevőinket éppen ezért kizárólag átszőtt, egészséges és fertőzésmentes alapanyaggal szolgáljuk ki. Ha egy termőzsák terméketlensége ennek ellenéle egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Csiperkegomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 14-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 80-90% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie).  A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról vagy blokkról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére azonban elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor egy termőzsák akár 3-5 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!
 

Csiperkegomba termőzsákot kétféleképpen tud vásárolni:  

  1. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Címünk: 1222 Budapest, Dévény u. 42-44. (Rézangyal Kft.-vel egy telephelyen). Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
  2. Postai utánvéttel történő rendelés (GLS). A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor). 1 db postacsomagba a súlyhatár miatt maximum 2 db termőzsák rendelhető!

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?