logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Kerti laskagomba

[Pleurotus hybrida]

Laskagomba - Pleurotus hybrida

Kertjében a többi haszon-, és kultúrnövény mellett megtermesztheti az ebédre való friss, zamatos ízű gombát is. A vállalkozó kedvűek megtapasztalhatják kertes házukban, hogy milyen lépésekből áll a szabadtéri gombatermesztés, figyelemmel követhetik növekedésüket és nem utolsó sorban hosszú ideig élvezhetik a friss gomba fogyasztás élményét. A kerti laskagomba kiültetését kora tavasszal (a fagyok elmúltával), illetve kora ősszel (a nyári kánikula elmúltával) ajánljuk.
Ára: 3.590 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék

Tömeg:
3 kg

Első szüret:
Időjárási körülményektől függően 4-10 hét.

Termés várható mennyisége:
legfeljebb 2 kg

Termődoboz élettartama:
Az időjárási körülményektől függően kb 2-3 hónap

Mérete:
30*20*15 cm

Kerti laskagomba

Az ágyásos gombatermesztés alapja egy kisebb gödör kiásása kertünkben, amibe szezonban (kora tavasszal vagy kora ősszel) a csírával beoltott, összekevert alapanyagot beletöltjük. A süllyesztett gödörbe vízzáró rétegként pár ujjnyi vastagon földet is szórunk. A gödrre pár hét alatt ráborul a fű, mely megfelelő mikroklímát biztosít a növekvő gombák számára. A gombaágyásról az időjárási kürülményektől függően kb. 4-10 hét elteltével szüretelhetjük a friss gombát! Szabadtéri körülmények között gomba akkor fog nőni ágyásunkból, mikor az időjárás ezt lehetővé teszi. A gomba növekedéséhez csakúgy, mint a vadon termő gombák esetében csapadékos, párás 10-20 C fok körüli hőmérésklet szükséges.

A termék dobozban kapható melyben a termesztési útmutató mellett minden alapanyagot megtalál, mely a termesztéshez szükséges.

 

Kerti laskagombát háromféleképpen tud vásárolni:

  1. Vásárlás viszonteladóinknál. Ezt a terméket kizárólag kertészeti szezonon belül értékesítik viszonteladóink. A készletről kérem érdeklődjön előzetesen az adott üzletnél.
  2. Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után.
  3. Postai utánvéttel történő rendelés. A postai utánvét díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?