Termék adatai
Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék.
Tömeg:
2,5 kg
Első szüret:
25-35 nap
Termesztési hőmérséklet:
10-21 °C fok
Termés várható mennyisége:
legfeljebb 1,5 kg
Termőblokk élettartama:
kb. 2 hónap
Mérete:
30*20*15 cm
Laskagomba termőblokk
A laskagomba termesztési technológiája jelentősen eltér a csiperkéjétől. Hazánkban a laskagombát szalmából álló termőzsákokon termesztik, melynek perforált levegőnyílásain keresztül bújnak ki a csokros termőtestek. Az átszövetés pincében két-három hét alatt megy végbe. A termesztés körülményeitől függően a termőzsák körülbelül 2-5 héten belül hozza meg első termőtesteit.
Cégünknél kapható laskagomba termőblokk otthoni termesztésre lett kifejlesztve. Telephelyünkön és viszonteladóinknál kapható doboz tartalma a speciális szalmapogácsa, perforált zacskó és a gombacsíra, melyekből víz hozzáadásával a vevő otthonában előállítja a laskagomba termőblokkot. Az útmutató szerint otthon előállított laskagomba termőblokk nemcsak érdekes, izgalmas kihívást és látványt nyújt számunkra, hanem friss, adalékanyag nélküli, egészséges ételt is varázsol asztalunkra!
A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:
1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! A dobozban lévő alapanyagok válogatott, kiváló minőségű és kipróbált alapanyagok, melyekket több éve dolgozunk. A dobozban lévő oltóanyag (magvakat tartalmazó úgynevezett gombacsírás tasak) friss és vitális. Ezt a csomagolás előtt ellenőrizzük. A leírt gondosság ellenére, ha a termőblokk terméketlensége egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Laskagomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 10-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 70-80% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A termőtest képződéséhez természetes vagy mesterséges fényre van szükség (akár hidegfényű led), melyet napi 8-12 órán át biztosítani kell. A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie). A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.
Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról vagy blokkról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor az összeállított termőzsák akár 0,5-1,5 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!
Laskagomba termőblokkot háromféleképpen tud vásárolni:
- Vásárlás viszonteladóinknál. Ezt a terméket kizárólag kertészeti szezonon belül értékesítik viszonteladóink. A készletről kérem érdeklődjön előzetesen az adott üzletnél.
- Személyes átvétel budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után. Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!
- Házhoz szállítással történő rendelés (GLS futárszolgálat). Ennek díjszabását megtalálja a "vásárlás" menüpont alatt (fejlécben található menüsor).