logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Laskagomba termőzsák

[ Pleurotus hybrida]

JELENLEG EZ A TERMÉK NEM ÉRHETŐ EL!
Az alapanyaggyártást várhatóan március végén, április folyamán tervezzük elkezdeni.

 

Laskagomba - Pleurotus hybrida

A laskagomba hazánkban a második legnagyobb mennyiségben termesztett gombafajta, melynek termesztését pincében, kamrában vagy éppen garázsban ajánljuk. A laskagomba alapanyaga 100%-ban szalma. A gomba a termőzsák oldalán, erre a célra kialakított lyukakon keresztül jelenik meg legtöbbször csokrokban. A termőzsákok átszövetett, termesztésre kész állapotukban kerülnek átadásra. A termesztéshez 10-20 fok közötti hőmérséklet, 80% körüli páratartalom és napi 8-12 órányi fény szükséges (természetes vagy mesterséges).
Ára: 4.950 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország. Saját gyártású termék.

Tömeg:
20 kg

Első szüret:
7-21 nap

Termesztési hőmérséklet:
12-20 °C fok

Termés várható mennyisége:
Legfeljebb 5 kg

Termőzsák élettartama:
2-3 hónap

Mérete:
Magassága 50 cm, átmérője 35cm

Laskagomba termőzsák

A laskagomba termesztési technológiája jelentősen eltér a csiperkéjétől. Hazánkban a laskagombát szalmából álló termőzsákokon termesztik, melynek perforált levegőnyílásain keresztül bújnak ki a csokros termőtestek. Az átszövetés pincében két-három hét alatt megy végbe. A termesztés körülményeitől függően a termőzsák körülbelül 1-3 héten belül hozza meg első termőtesteit.

A termőzsákot kizárólag budapesti telephelyünkön lehet megvásárolni. Sérülékenysége miatt postai utánvéttel ez a termék nem rendelhető!
A laskagomba termőzsák csak előzetes megrendelés után vásárolható!

 Kedvezmények
1-10 zsák vásárlása esetén   4.950,-Ft/zsák - teljes ár
10-50 zsák vásárlása esetén   4.800,-Ft/zsák - 5% kedvezény
50 zsák feletti vásárlás esetén   4.650,-Ft/zsák - 10% kedvezmény
   
A fenti árak bruttó árak (27%-os áfával értendők)
 
A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:

1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! Termőzsákjaink átszövetését mi végezzük el azért, hogy az esetlegesen fellépő problémákat kiküszöbölhessük (pl. hőkezelési hiba). Vevőinket éppen ezért kizárólag átszőtt, egészséges és fertőzésmentes alapanyaggal szolgáljuk ki. Ha egy termőzsák terméketlensége ennek ellenéle egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Laskagomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 10-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 70-80% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A termőtest képződéséhez természetes vagy mesterséges, újságolvasáshoz elegendő fényre van szükség (akár hidegfényű led), melyet napi 8-12 órán át biztosítani kell. A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie).  A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére azonban elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor egy termőzsák akár 3-5 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?