logo

Otthon termeszthető gombakultúrák

Csiperkegomba termőblokk

[Agaricus bisporus]

Csiperkegomba - Champignon - Agaricus bisporus

A csiperkegomba hazánk legismertebb és legkedveltebb gombafajtája, melyet a gomba francia nevén, champignon [sampinyon] -ként is ismernek. A csiperkegomba teljes neve franciául champingon de paris.
Ára: 4.950 Ft
Termék adatai

Származás:
Magyarország

Tömeg:
20-22 kg

Első szüret:
22-30 nap

Termesztési hőmérséklet:
14-20

Termőláda élettartama:
kb. 2 hónap

Mérete:
40*60*15 cm

Csiperkegomba termőblokk

Cégünknél kapható fehérkalapú és barnakalapú csiperkegomba termőblokk otthoni termesztésre lett kifejlesztve. A termőblokk átszövetett gombakomposztot, gombatakaró földet és részletes termesztési útmutatót tartalmaz. A vásárlást követően a mellékelt gombatakaróföldet a komposztra morzsolva indíthatjuk be a termőblokkot. Az első gombák a földdel való letakarást követően 20-30 napra szedhetők (termesztési hőmérséklet és körülményektől függően). A termőblokkról csiperkegomba több hullámban szedhető.

Az útmutató szerint otthon letermesztett csiperkegomba termőblokk nemcsak érdekes, izgalmas kihívást és látványt nyújt számunkra, hanem friss, adalékanyag nélküli, egészséges ételt is varázsol asztalunkra! A letermett gombakomposztot se dobjuk a szemétbe, mert az tápanyagokban gazdag kerti trágya.

A termőblokk telephelyünkön vásárolható meg.  A csiperkegomba-termőblokk vásárlásakor részletes termesztési útmutatót mellékelünk, mely alapján a termőblokkot a vásárló könnyen letermnesztheti! 

A csiperkegomba termőblokk hatszor akkora kiszerelésű, mint a csiperkegomba termődoboz, így az arról leszedhető gomba mennyisége miatt a termőblokkot már családoknak, nagyobb tételben ipari termelőknek ajánljuk!


A termék méretei és súlya miatt csiperkegomba termőblokkal kizárólag budapesti telephelyünkön, előzetes megrendelés és időpontegyeztetés után tudjuk kiszolgálni!

Címünk: 1222 Budapest, Dévény u. 42-44. (Rézangyal Kft.-vel egy telephelyen, az irodaépület aljánál). Fizetni készpénzzel és bankkártyával is tud!


A várható termés mennyisége 3 dologtól függ:

1, Az értékesített alapanyag minősége. Az átadás pillanatáig erről mi gondoskodunk! Termőblokkjaink átszövetését mi végezzük el azért, hogy az esetlegesen fellépő problémákat kiküszöbölhessük (pl. hőkezelési hiba). Vevőinket éppen ezért kizárólag átszőtt, egészséges és fertőzésmentes alapanyaggal szolgáljuk ki. Ha egy termőblokk terméketlensége ennek ellenéle egyértelműen alapanyag hibára vezethető vissza, azt kicseréljük vevőinknek!
2, A termesztőhelyiség adottságai. Csiperkegomba termesztés esetében a helyiségnek tág értelemben 14-20 ᵒC-os hőmérséklettel és 80-90% körüli relatív páratartalommal kell rendelkeznie (részletek a termesztési útmutatóban). A helyiségben huzat nem lehet (a levegőztetésnek, folyamatos légcserének biztosíthatónak kell lennie).  A termesztőhelyiségnek tisztának, fertőzésmentesnek kell lennie, mivel a gombatermesztés nagy higiéniát igényel! A fenti sorok természetesen nem írják le az ideális termesztőhelyiség minden aspektusát, de rávilágítanak arra, hogy alapvetően mik befolyásolhatják termesztésünk sikerességét.
3, A termesztő gondossága, mely alatt a termesztő termesztési érzékét, hozzáértését és gondosságát értjük. Ez mindenki esetében más. Van aki akár többször is átolvassa a mellékelt termesztési útmutatót és pontosan betartja azt, de van olyan is, aki csak felületesen olvassa át és érzésből termeszt. Mindenre kitérni a termesztési útmutatóban természetesen nem lehet. Egy adott helyiség sajátosságaira választ csak a termesztő tud adni. Ezek felismerése és javítása alapvetően befolyásolja a várható termés mennyiségét.

Mi megpróbáljuk a legnagyobb odafigyeléssel és a lehető legjobb minőségben elkészíteni termékeinket, de a 2. és 3. pont alatt felsorolt körülményekre rálátásunk nincsen! Egy adott termőzsákról vagy blokkról várható termés mennyiségére éppen ezért vállalást, ígéretet vagy becslést legjobb szándék ellenére sem tudunk adni. A várható termés mennyisége ugyanis nagyrészt pont a tőlünk független körülményeken múlik! Támpontként ennek ellenére azonban elmondható, hogy ha a fenti 3 pont mindegyike ideális akkor egy termőzsák akár 4-7 kg közötti friss gombát is tud hozni annak élettartama alatt összesen! A fent leírtak miatt azonban ez Önnél lehetséges, hogy kevesebb (extrém esetben nulla), de akár több is lehet!

Kapcsolat

Telephely:

Champex Kft., H-1222 Budapest,
Dévény u. 42-44.

hívjon minket:

Tel / Fax: +36 1 226 7200

írjon nekünk:

Email: [email protected]

nyitva tartás:

Hétfő - Péntek: 08:00-15:00

Hogyan jut el hozzánk?